Boerderij Hoitsma
Akkerbouwbedrijf in Franeker, Friesland

Over de winkel

Het hele jaar door kunt u in onze boerderijwinkel terecht voor aardappelen en uien. Al ruim 25 jaar zijn wij in Franeker en omstreken een begrip als het gaat om goede service en producten met een scherpe prijs en een goede, constante kwaliteit.

 

Te koop

Producten

U kunt bij ons terecht voor de volgende producten:

 

Soort Wanneer te koop: Conditie Bereidingswijze
Frieslander juli – oktober vrij stevig bakken en koken
Doré juli – oktober bloemig stamppot, puree en koken
Borger (Eigenheimer) augustus – maart bloemig/stevig vooral koken
Bildtstar september – juli vrij stevig bakken en koken
Irene oktober – juli bloemig stamppot, purree en koken
Uien september – mei

 

Locatie winkel

Onze winkel bevindt zich aan de achterkant van de boerderij. Klik hier voor het adres. Vrijwel altijd is er iemand in de buurt om u te helpen, wij geven u graag advies en geven graag meer informatie over de achtergrond van het product. Het kan voorkomen dat wij er even niet zijn, in dat geval kunt u uzelf bedienen. Natuurlijk kunt u voor hulp en advies ook aanbellen bij het woonhuis of bellen naar 0517 392 243 / 06 200 989 24.

 

Smaak staat voorop

De kwaliteit en dan vooral de smaak van onze producten staat voorop. Daarom houden wij hier in de teelt al rekening mee, bijvoorbeeld door andere bemesting toe te passen. De kwaliteit van onze aardappelen heeft daarnaast relatie met onze zware, taaie kleigrond. Deze kleigrond is vaak moeilijk bewerkbaar, maar het voordeel is dat de kwaliteit van de aardappelen vaak beter is dan aardappelen die van de lichtere, zandigere gronden afkomen.