Boerderij Hoitsma
Akkerbouwbedrijf in Franeker, Friesland

Recept: spinaziesoep

Iedere maand plaatst boerderij Hoitsma uit Franeker een aardappelrecept. Deze maand: een warme maaltijdsoep met aardappelen, spinazie, gerookte kip en chorizo.

 

boerenkoolsoep

 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
600 gram kruimige aardappelen in blokjes
300 gram spinazie
150 gram gerookte kipfilet in plakjes
250 gram chorizo in blokjes of plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst of fijn gesneden
1,5 liter kippenbouillon
125 ml crème fraiche
olijfolie
versgemalen peper

 

BEREIDEN
Verhit de olijfolie en bak hierin de chorizo krokant. Schep het vlees uit de pan en laat uitlekken. Fruit in het bakvet de ui en de knoflook. Schep de aardappelen en de spinazie erdoor en bak mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15-20 minuten. Pureer de soep, maar niet helemaal fijn. Schep de chorizo en de helft van de gerookte kip erdoor. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de soep met een eetlepel crème fraiche erop. Verdeel de rest van de kipreepjes erover. Lekker met grof bruinbrood.