Iedere maand plaatst boerderij Hoitsma uit Franeker een aardappelrecept. Deze maand: gevulde aardappels met rucolapesto.
INGREDIËNTEN
BEREIDEN
Borstel de aardappels schoon en kook ze in gezouten water in 15-18 minuten net gaar. Giet ze af. Verwarm de oven voor op 225 graden. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Maal de knoflook met 1 eetlepel olijfolie fijn (in een keukenmachine of een vijzel). Voeg de rucola, de kaas en de rest van de olijfolie toe en maal tot een grove saus. Maak op smaak met peper en zout. Kerf de aardappels bovenop kruislings in en leg ze in een ovenvaste schaal. Leg de halve tomaten erbij. Maak de openingen in de aardappels iets groter. Verdeel de pesto over de aardappels en de tomaten en zet de schaal 5 minuten in de oven.